2013. gada 4. dec.

Ciblā viesojas rakstniece Nora Ikstena


     2013.gada 4.decembrī, plkst. 13.00 Ciblas vidusskolas telpās, Ciblas bibliotēka sadarbībā ar LNB rīkoja tikšanos ar rakstnieci Noru Ikstenu. Sarunu vadīja LNB speciāliste Liega Piešiņa.
     Šis pasākums notika KM programmas „Nevalstisko organizāciju atbalsts un sabiedrības integrācijas politikas īstenošana” ietvaros. Tikšanos koordinēja Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Ciblas bibliotēku.
     Kultūras projekta pieteikumā Ciblas bibliotēka par auditoriju bija izvēlējusies vidusskolas skolēnus, iepriekš visu saskaņojot ar Ciblas vidusskolas direktori.
     Sarunas tēma bija par Noras Ikstenas dzīvi, daiļradi, darbu tapšanu un jaunāko grāmatu „Dievmātes draudzene.” Šī grāmata ir rakstnieces Noras Ikstenas Gruzijas pieredzes grāmata. Vairāku gadu laikā šajā senajā ticības, kultūras un dabas svētītajā zemē sastaptie ļaudis un piedzīvotie notikumi kļuvuši par pamatu rakstnieces stāstiem.  Tikšanās laikā uzzinājām daudz interesantas lietas par Gruziju, tās kultūru, viesmīlību un paražām, kas dažās lietās rod radniecību ar mūsu Latgali.   
     Paldies LNB, kas atcerējās par Ciblas bibliotēkas autora vizītes pieteikumu kultūras projektā "Latviešu oriģinālliteratūra un autori bibliotēkās" un piedāvāja rīkot šo tikšanos citas programmas ietvaros.
     Paldies arī Ciblas vidusskolas vadībai par atsaucību un viesu uzņemšanu.
 N.Ikstenas grāmatas no Ciblas, Blontu un Ludzas bibliotēku krājumiem.




 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru