2011. gada 30. aug.

Meklē erudītus jauniešus

MEKLĒJAM JAUNU PREMJERMINISTRU

Latvijas Televīzija (LTV1) jau otro gadu aicina aktīvus un erudītus jauniešus no visas Latvijas piedalīties televīzijas spēlē „Es varu būt premjerministrs!”.

TV piecu raidījumu cikla „Es varu būt premjerministrs!” mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un veidot labāku valsti, meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par dažādām ar valsts pārvaldi un starptautisko politiku saistītām tēmām, kuriem ir jaunas idejas valsts attīstībai un kuri redz sevi nākotnē valsts priekšgalā.

Par televīzijas spēles dalībnieku var kļūt ikviens jauns cilvēks vecumā no 18 līdz 30 gadiem neatkarīgi no savas politiskās pārliecības, pieredzes un ambīciju apmēra. Pretendentiem jāizveido video materiāls līdz 60 sekundēm, kurā jāatbild uz jautājumu „Kāpēc es domāju, ka varu būt premjerministrs?” un kopā ar spēles dalībnieka anketu jānosūta uz e-pasta adresi : premjerministrs@premjerministrs.lv vai pa pastu uz adresi „Es varu būt premjerministrs!”, biedrība Jaunās demokrātijas centrs, Blaumaņa iela 11/13-12, Rīga, LV1011 .
„Pagājušā gada raidījuma pieredze mūs pārliecināja, ka Latvijā ir daudz erudītu un drosmīgu jaunu cilvēku, kuriem ir liels potenciāls un ambīcijas, kuri ir radoši un inovatīvi un par kuriem var teikt, ka viņi nākotnē vadīs valsti. Raidījums dos iespēju jauniem cilvēkiem no visas Latvijas cīnīties par savām idejām un redzējumu. Mēs vēlamies ieinteresēt jauniešus iesaistīties politikā un valsts pārvaldē, jo šodien, iespējams, vairāk kā nekad, valstij ir nepieciešami jauni talantīgi līderi,” stāsta raidījuma producents Gints Grūbe.
„Atlasot dalībniekus TV spēlei mēs dosimies uz lielākajām pilsētām, lai tiktos ar pretendentiem no visas Latvijas, Liepājā – 9. septembrī, Jelgavā - 12. septembrī, Cēsīs – 14. septembrī, Daugavpilī – 16. septembrī un Rīgā – 19. septembrī.”

Savukārt LVT1 skatītāji „Es varu būt Latvijas premjerministrs!” spēles atlasi varēs vērot sākot no 28. septembra piecus trešdienas vakarus. Piektajā noslēguma raidījumā 26. oktobrī raidījuma finālā noskaidrosies spēles uzvarētājs, kas saņems naudas balvu Ministru prezidenta mēneša algas apmērā, ko nodrošinās Latvijas Krājbankas jauniešu karte. Par Latvijas nākotnes premjerministru varēs balsot ikviens Latvijas televīzijas skatītājs interaktīvā telefonbalsojumā.

Spēli vadīs žurnāliste Baiba Strautmane, žūrijā būs bijušie premjerministri, žurnālisti, politologi un sabiedrības viedokļu līderi.

TV projekta tapšanu atbalsta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, ES programma „Jaunatne darbībā”, Sorosa fonds Latvija, ASV vēstniecība, Latvijas Krājbankas jauniešu karte, informatīvie atbalstītāji portāls delfi.lv

TV raidījums „Es varu būt premjerministrs!” ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju Canada Broadcasting Corporation ( CBC ). Šī formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā (CBC), Bulgārijā, Lielbritānijā (BBC), Vācijā (ZDF) u.c. 2008. gadā raidījums nominēts Starptautiskajai EMI balvai par labāko televīzijas pārraidi izklaides jomā.
Spēli producē Jaunās demokrātijas centrs un filmu studija „MistrusMedia” sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

Plašāka informācija par projektu LTV interneta vietnē: www.premjerministrs.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru